DE SPORTDOPPEN ZIJN OP, VOLG ONZE INSTAGRAM (FLASKE_OFFICIAL) OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN

TAAL:  

Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


Uw vragen beantwoord: wat betekent BPA-vrij?


BPA-vrij is een zin die u waarschijnlijk honderden keren bent tegengekomen, of u nu op zoek bent naar plastic gebruiksvoorwerpen in uw plaatselijke supermarkt of een herbruikbare water fles.

Maar wat is BPA en wat betekent BPA-vrij?

Tenzij je een grote interesse in chemie hebt, weet je waarschijnlijk maar twee dingen: BPA is slecht, BPA-vrij is goed. Daarom hebben we dit bericht geschreven voor iedereen die meer wil weten over deze veel voorkomende chemische stof.

Wat is BPA?

BPA staat voor Bisfenol A, een synthetische chemische stof die sinds de jaren zestig veel wordt gebruikt bij de productie van polycarbonaatkunststoffen en epoxyharsen. Het wordt meestal gebruikt om plastic te versterken, maar wordt ook aangetroffen in tandheelkundige producten, toiletartikelen, huishoudelijke elektronica en bonnen voor kruidenierswaren.  

Omdat veel voedsel- en drankverpakkingen zijn gemaakt van polycarbonaat plastic, wordt BPA vaak aangetroffen in water flessen. Het wordt echter ook gebruikt als voering in veel metalen containers. 

BPA-vrij plastic

Is BPA slecht voor uw gezondheid?

Hoewel bisfenol A een nuttige stof is, is het bewezen dat het bloedzuigers is. Leeching is een probleem voor containers die niet BPA-vrij zijn, omdat de chemische stof kan sijpelen in het voedsel en de dranken die u vervolgens consumeert. Een van de grootste problemen met plastic is dat het tijdens het dragen chemicaliën afgeeft. Dus hoe meer je een plastic fles gebruikt, hoe groter de kans dat je water wordt besmet. Daarom zou je dat moeten doen Gebruik plastic flessen voor eenmalig gebruik nooit opnieuw. 

Hoewel kleine hoeveelheden BPA bij mensen misschien geen grote gezondheidsproblemen veroorzaken, is de chemische stof in verband gebracht met hormonale onevenwichtigheden. Omdat BPA een vergelijkbare structuur heeft als oestrogeen, kan het hormoongerelateerde processen beïnvloeden, zoals groei, voortplanting, gewichtstoename / -verlies en energieniveaus. 

Hoge niveaus van BPA kan ook de ontwikkeling beïnvloeden bij baby's en jonge kinderen. Daarom hebben verschillende landen het gebruik van BPA in kinderproducten al aan banden gelegd. 

Wat betekent BPA-vrij?

Vanwege de discussies rond bisfenol A hebben veel fabrikanten ervoor gekozen om BPA uit hun producten te verwijderen. Dus plastic producten, inclusief plastic water flessen die BPA-vrij zijn, bevatten geen Bisphenol A.

Zijn BPA-vrij plastic Water Flessen Veilig in gebruik?

Niet noodzakelijk. 

Veel herbruikbaar plastic water flesfabrikanten omzeilen de kwestie van giftige chemicaliën in plastic door reclame te maken voor hun producten als BPA-vrij. Hoewel BPA uit plastic wordt verwijderd water flessen is een stap in de goede richting, andere chemicaliën in plastic kunnen vergelijkbare effecten hebben op onze gezondheid.

Bisphenol S (BPS) en Bisphenol F (BSF) hebben bijvoorbeeld een vergelijkbare structuur als BPA. Ze kunnen onze hormoonspiegels op dezelfde manier beïnvloeden als BPA. Er is ook een lange lijst met bisfenolvariaties (BPZ, BPAF, BHPF, BPP, enzovoort) waarvan u waarschijnlijk nog nooit hebt gehoord. En ze worden waarschijnlijk niet vermeld op het etiket van het product. 

Helaas zijn plastic en BP-chemicaliën overal, dus het is erg moeilijk om ze volledig te vermijden. U kunt uw blootstelling aan BPA en andere synthetische verbindingen echter tot een minimum beperken door over te schakelen van plastic en blik naar roestvrijstalen of glazen containers.

Zijn FLASKE Water Flessen BPA-vrij?

Ja. 

Alle FLASKE-producten zijn gemaakt van food-grade roestvrij staal. Omdat roestvrij staal van voedingskwaliteit niet giftig, roestbestendig en corrosiebestendig is, heeft het geen voering nodig. Dat betekent onze herbruikbare water flessen, koffiekopjes voor op reis en geïsoleerde voedselpotten zijn 100% BPA-vrij. Ze zijn ook vrij van andere giftige chemicaliën die u gewoonlijk aantreft in wegwerp- en herbruikbare plastic flessen. 

Ontdek waarom roestvrij staal water flessen zijn beter dan plastic voor meer informatie over de problemen met plastic.

BPA-vrije water flessen
Nu je weet wat BPA-vrij betekent en wat de negatieve gevolgen voor de gezondheid zijn, hopen we dat je plastic weggooit water flessen voorgoed. BPA-vrije metalen flessen van hoge kwaliteit zijn veiliger voor u en veiliger voor het milieu. Dus bezoek het FLASKE Collectie om een ​​herbruikbaar roestvrijstalen exemplaar te bestellen water fles met uw naam erop.