TOT SUNDAY 2 FLASKES (500ml/750ml) WITH FREE ENGRAVING AND SPORTLIDS, CODE = BIRTHDAY

TAAL:  

Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


Probeer dit heerlijke veganistische lenterecept


De lente staat voor de deur en ik kan niet wachten om creatief aan de slag te gaan met verse en smakelijke ingrediënten! 

Een van mijn favoriete veganistische recepten is eigenlijk een klassieker. Een buddha bowl gevuld met geroosterde groenten, couscous en verse kruiden. Gegarneerd met een nootachtige tahin-dressing en een snufje sesamzaadjes.

Gezond, voedzaam en supereenvoudig om te maken. Bovendien past het nicely in mijn FLASK-voedselpot! Geen plastic containers meer om te hinderen The Ocean Cleanup.

Waarom probeert u het niet zelf?

Springtime Vegan Buddha Bowl met zelfgemaakte Tahin Dressing

Voorbereidingstijd: 10 minuten Kooktijd: 30-45 minuten Porties: 4

Ingrediënten ...

 

Voor de Buddha Bowl 

1 rode paprika (zaadjes verwijderd en in stukken gesneden)

1 bloemkoolflower kop (grof gehakt)

1 broccolikop (grof gehakt)

1.5 kopjes gekookte groene linzen

1 kopje droge couscous

Gemberpoeder (een halve theelepel)

Knoflookpoeder (een halve theelepel)

Snufje zout (naar smaak)

Voor de Tahinisaus:

½ kopje tahin

¼ kopje water 

Snufje zout (naar smaak)

½ theelepel komijn (optioneel)

 

Lees ook: Vul je roestvrijstalen beker

Hoe het te maken

Eerste ...

Zet de oven op 220 graden en laat hem voorverwarmen.

Volgende ...

Bereid de groenten voor: Combineer het zout, knoflook, gember, een scheutje olijfolie en groenten in een kom. Meng de ingrediënten en doe ze in een ingevette ovenvaste schaal om te braden. Zet de schaal 15 minuten in de oven. Controleer na 15 minuten de groenten en draai ze indien nodig om. Keer terug naar de oven voor nog eens 15 tot 20 minuten. 

Haal de groenten na het koken uit de oven en laat ze afkoelen.

Kook de couscous: Breng 1 ½ kopje water koken in een pan. Voeg een snufje zout en een scheutje olijfolie toe water (optioneel). Wanneer de water heeft gekookt voeg de couscous toe en roer. Haal van het vuur en laat 10 minuten rusten. 

Lees ook: Een veganistisch zomerrecept voor uw thermoslunchdoos

Meng de saus: combineer de ingrediënten voor de tahinsaus in een kom en meng met een vork of een kleine garde. Als de saus te dik is, voeg dan toe water totdat het de juiste consistentie heeft bereikt. 

Opdienen: verdeel de ingrediënten over vier kommen. Leg de groene linzen en couscous op de bodem, voeg dan de geroosterde groenten, de gehakte kruiden toe en besprenkel de tahin-dressing. Als finishing touch kun je de sesamzaadjes erover strooien. 

Lees ook: Voedselopslagcontainers: 5 plasticvrije alternatieven

Serveer met kruidenthee of met munt doordrenkt water​ Hier zijn er meer tips om u te helpen meer te drinken water...

Personaliseer je Buddha Bowl ...

Wat echt geweldig is aan boeddha-schalen, is dat het van alles kan zijn. Voor dit recept heb ik een aantal van mijn favoriete lentegroenten gebruikt, maar je kunt dit gerecht het hele jaar door maken met alles wat er in het seizoen is. Voeg in de winter wat gebakken aardappelen en pastinaak toe of ruil zware groenten in voor asperges en verse salade leaves tijdens de zomer. Het kopen van seizoensgroenten is beter voor de planeet en helpt je daarbij duurzamer worden

Er zijn vier hoofdvoedselsoorten waaruit een boeddha-schaal bestaat. 

Verder is het aan jou! 

Groenten: kies je favorieten! Paprika, wortel, broccoli, cauliflower, pastinaak, pompoen, asperges en rode biet zijn bijzonder goed om te braden. Een seizoensmix is ​​altijd het beste, dus kijk wat er verkrijgbaar is bij uw plaatselijke supermarkt of boerenmarkt. Vergeet niet een herbruikbare productzak om je ingrediënten mee naar huis te nemen.

Graan: persoonlijk gebruik ik graag couscous in mijn buddha-schalen, het is licht en snel te koken, maar je kunt ook kiezen voor bulgur, farro, rice, boekweit of quinoa. Ik neem graag een herbruikbare voedselpot mee naar mijn dichtstbijzijnde zero waste-winkel of boerenmarkt en koop mijn granen zonder plastic verpakking.

Lees ook: Wat is de beste manier om A Water Fles?

Eiwit: de meeste eiwitten in dit gerecht zijn afkomstig van bonen en peulvruchten. Kikkererwten en groene linzen zijn supergezond en lekker. Rode bonen, witte bonen en tuinbonen doen het ook goed in dit gerecht. Ik kook meestal een grote batch, verdeel ze in porties ter grootte van een maaltijd en bewaar ze in de vriezer.

Lees ook: Wat is het verschil tussen een reismok en een beker?

Dressing: last but not least heb je een lekkere dressing nodig voor de buddha bowl. Tahinisaus geeft een nootachtige smaak en is heel gemakkelijk te bereiden. Als je wat extra tijd hebt, zijn zelfgemaakte hummus of hummus van tuinbonen uitstekende toppings. Sojasaus voegt een zoute twist toe of je kunt een klassieke Italiaanse dressing van olijfolie en balsamicoazijn gebruiken.

Bewaar de restjes

Geen tijd om elke dag te koken? Je restjes bewaar je gemakkelijk in een FLASKE voedselpot​ Zet de pot in de koelkast of stop hem in je tas met een setje bamboe bestek om tijdens de lunch te eten. Roestvrij staal is beter dan plastic om voedsel koel te houden, zodat uw maaltijd nog steeds vers smaakt. 

Maak indruk op uw collega's met een zelfgemaakte buddha-schaal. Plus, je zult geld besparen door duurzame producten te gebruiken.

Probeer dit heerlijke lenterecept thuis!

Dit veganistische lenterecept is gemakkelijk te maken en supergezond. De meeste ingrediënten zijn verkrijgbaar bij een gewone supermarkt (hoewel ik altijd aanbeveel om een ​​boerenmarkt of Zero waste store) en u kunt het recept aanpassen aan uw persoonlijke smaak. 

Lees ook: Wat drinkt u uit een beker?

Het beste van alles is dat deze heerlijke buddha-schaal past bij nicely in een FLASKE voedselpot voor het perfecte lunchpakket.

Eet smakelijk!