DE SPORTDOPPEN ZIJN OP, VOLG ONZE INSTAGRAM (FLASKE_OFFICIAL) OM OP DE HOOGTE TE BLIJVEN

TAAL:  

Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


Milieuvriendelijke manieren om bakbenodigdheden en alternatieven voor kunststoffen voor eenmalig gebruik op te slaan


In een wereld vol 'momenten' en 'gemak' kan het vermijden van plastic een grote uitdaging zijn, vooral in je keuken. De keuken kan een van de meest beruchte plekken in huis zijn vanwege overmatig gebruik van plastic, voedselverspilling en opslag. Ja, kunststoffen zijn handig, maar ze zijn niet de meest geschikte optie. 

Als je van bakken houdt, heb je misschien problemen ondervonden bij het op een milieuvriendelijke manier opbergen van bakbenodigdheden en -apparatuur. Maar u kunt sommige van uw bak- en keukenartikelen ruilen voor herbruikbare, zoals de beste siliconen bundt-pannen en begin of ga door met het leven van een duurzame keuken. Hier zijn enkele manieren om u op weg te helpen.

Gemakkelijke, milieuvriendelijke manieren om bakbenodigdheden op te slaan

  1. Vul je la met bakjes of maak een tacklebox.  Vul je uittrekbare lades met herbruikbare bakjes en organiseer je bakbenodigdheden en ingrediënten zoals bloem, suiker, frites, enzovoort. Je kunt ook een tacklebox maken met veel ondiepe verdeelde lagen die perfect is voor het bewaren van kleine potjes voor je hagelslag en andere ingrediënten.
  2. Bewaar koekjesmessen in een koektrommel.  In plaats van door stapels uitsteekvormpjes te snuffelen, plaatst u ze in een koektrommel of een doorzichtige bak zodat u ze gemakkelijk kunt zien wanneer u ze nodig heeft.
  3. Lijn cupcake liners in een Mason-pot.  Voor gemakkelijke toegang plaatst u uw cupcakevormpjes in een Mason-pot, zodat u hun patronen gemakkelijk kunt zien en controleren en kunt voorkomen dat u dezelfde opnieuw hoeft te kopen.
  4. Practice open rekken. Dit is misschien wel de gemakkelijkste, meest kosteneffectieve en meest milieuvriendelijke manier om uw bakbenodigdheden op te bergen. Al je gereedschap zoals je gardes, spatel, maatbekers hangen onderaan met haken. Op deze manier kun je gemakkelijk het gereedschap zien en pakken dat je nodig hebt tijdens het bakken.

milieuvriendelijke bakbenodigdheden

Duurzame alternatieven voor kunststoffen voor eenmalig gebruik in de keuken

Sloot Plastic Wraps

Voor de meeste bakkers zijn plastic verpakkingen een must in de keuken. Het houdt het voedsel vers en kan heel gemakkelijk rond bakbenodigdheden of accessoires worden gewikkeld. Maar wist u dat u plastic folie kunt weggooien en in plaats daarvan een handig alternatief kunt gebruiken? De herbruikbare bijenwasverpakking is een nieuwe trend die perfect is voor jouw duurzame leven. Het verpakt vrijwel alles zoals een plasticfolie dat zou doen. Het is biologisch, wasbaar, herbruikbaar en vooral biologisch afbreekbaar. Bovendien is het verkrijgbaar in verschillende maten.

Investeer in herbruikbare siliconen bakbenodigdheden

Als het om bakken gaat, is een herbruikbare mat of een bakplaat tien keer beter dan aluminiumfolie of bakpapier. Siliconen bakaccessoires met antiaanbaklaag, zoals de beste siliconen bakpannen, zijn herbruikbaar, gemakkelijk te gebruiken en gaan jaren mee!

Sloot plastic zakjes

Plastic zakjes zoals sandwelke zakjes handig kunnen zijn voor het inpakken van snacks en het bewaren van restjes, maar er is een veel leuker en handiger alternatief voor. Hersluitbare siliconen zakjes zijn het perfecte alternatief voor plastic zakken. Het is ook de beste manier om uw kinderen kennis te laten maken met het belang van duurzaam leven.

Investeer in glazen containers

Sloot uw goedkope plastic containers en vervang ze door gehard glazen containers. Glazen containers zijn niet giftig, voedselveilig en recyclebaar en kunnen uw voedsel zelfs in de koelkast vers en schoon houden. Ze zijn ook licht van gewicht en gemakkelijk te sluiten. De meeste zijn ook magnetron- en vaatwasmachinebestendig.

Conclusie  

Het doorbreken van de plastic gewoonte, vooral in de keuken, is misschien een stuk gemakkelijker gezegd dan gedaan. Maar je kunt een duurzaam leven gaan leiden door een aantal beheersbare babystapjes te volgen, zoals het vervangen van plastic voor eenmalig gebruik door een milieuvriendelijker alternatief. Probeer iets te vinden dat het beste bij je past en integreer het langzaam maar zeker in je leven.

milieuvriendelijke opslag van voedsel
Zie ook, 5 Plasticvrije alternatieven, voor meer milieuvriendelijke oplossingen voor voedselopslag of bestel uw afvalvrije voedselpot bij de FLASKE Collectie!