Meteen naar de inhoud

Hoe ik 200 euro per maand bespaarde op duurzaamheid

Is het mogelijk om geld te besparen en toch een duurzame levensstijl te leiden?
Ja! 

Overweeg dit…

De gemiddelde persoon koopt 3 plastic flessen per week voor in totaal 8 €. Dat is 32 € per maand en maar liefst 384 € per jaar! Bijna 400 € uitgegeven aan flessen die dezelfde dag in de prullenbak worden gedaan. Wat als je die 8 € per week niet hoefde uit te geven? 

De 32 € die u uitgeeft aan plastic flessen is natuurlijk slechts een voorbeeld. Probeer al het geld dat u uitgeeft aan andere plastic en papieren producten voor eenmalig gebruik bij elkaar op te tellen. Koffiekopjes, afhaalboxen, badkamerproducten, plastic zakken ...

Wat als u al die onnodige uitgaven zou kunnen besparen, maar toch de handige items hebt die u graag gebruikt. Iets eenvoudigs als het plaatsen van een duurzame koffiemok in je werktas kan je nog eens 15-20 € per week besparen!

Stel je voor, als je maar liefst 200 € per maand zou kunnen besparen? Wat zou je kunnen doen met dat extra geld?

Spaar je spaargeld op en neem die vakantie waar je op hebt gewacht ... Trakteer je vrienden en familie op een diner in dat nieuwe restaurant in de stad ... Doneer aan een milieuvriendelijke organisatie ... Of stop dit geld weg voor een regenachtige dag. Wat u ook beslist, u bent niet de enige duurzamer zijn maar u bespaart ook elk jaar een aanzienlijk bedrag.

Lees ook: Weet u niet zeker of u een herbruikbare koffiemok voor op reis moet kopen?

Vertel me meer...

Elke maand geld besparen op duurzaamheid is eigenlijk heel simpel. Kijk hoeveel water flessen die u elke week gebruikt. Wist je dat gemiddeld een miljoen water flessen worden elke minuut wereldwijd gekocht?

Ben jij een van de miljoen mensen? 

Helaas wordt slechts 23% van deze flessen gerecycled. In plaats daarvan belanden ze op stortplaatsen en vervuilen ze de waterwegen en grond, of uit de Stille Oceaan worden geschept Ocean by The Ocean CleanupAls we de aarde echt een betere plek willen maken, is duurzamer zijn de enige optie. 

FLASKE biedt duurzame alternatieven voor uw gebruikelijke artikelen voor eenmalig gebruik. Na aankoop van de FLASKE signature fles Ik kon afscheid nemen van plastic flessen allemaal samen. Het is gemaakt van roestvrij staal dat veel sterker is dan plastic, een fles kan een leven lang meegaan. Bovendien houdt het mijn koude dranken koud en mijn warme dranken warm, zodat ik er het hele jaar door gebruik van kan maken. Het hebben van een herbruikbare fles in mijn tas moedigt me ook aan drink meer waterDe kosten van één FLASKE-fles waren ongeveer hetzelfde als mijn maandelijkse uitgaven voor plastic flessen. Het verschil is dat deze fles een eenmalige aankoop was, geen maandelijkse uitgave. Nu kijk ik hoe mijn spaargeld groeit in plaats van mijn afvalstapel.

Lees ook: 8 redenen om gepersonaliseerde geïsoleerde koffiemokken te geven voor Kerstmis

Ik kocht toen een koffiemok van FLASKE en stopte met het kopen van afhaalbekers voor mijn woon-werkverkeer. Vroeger zou ik ongeveer 8 € per week uitgeven aan een pak kartonnen mokken. Dat is elke maand nog eens 32 € bespaard. 

Nu ik die uitgaven niet heb, kan ik uitgeven aan een soja latte en veganistische lunch zonder me zorgen te hoeven maken over het betalen van mijn rekeningen. Iets dat luxe was, werd ineens heel betaalbaar. 

Lees ook: De beste roestvrijstalen beker

Wees ook thuis duurzamer ...

Het weggooien van plastic flessen is een gemakkelijke stap naar een duurzame levensstijl. Maar er zijn tal van andere eenvoudige swaps waarmee u geld kunt besparen en milieuvriendelijker kunt zijn. 

Hier een paar ideeën om u op weg te helpen:

Haarverwijderingsproducten
In plaats van een plastic wegwerpscheermes te gebruiken dat op de stortplaats belandt, waarom zou u dan niet investeren in een FLASKE Rose Gouden scheermes dat een leven lang meegaat? U hoeft alleen vervangende mesjes aan te schaffen. Deze zijn goedkoop en direct verkrijgbaar bij verschillende winkels. Bovendien kunnen de oude metalen mesjes worden gerecycled. Misschien merkt u zelfs dat u een schonere scheerbeurt krijgt. 
Ik gaf vroeger ongeveer 10 € per maand uit aan wegwerpscheermesjes. Dat lijkt misschien niet veel, maar het zijn onnodige kosten die kloppen.

Lees ook: Waarom heb je een FLASKE-beker nodig voor je zomercocktails?

Koffiebekers

Ik drink graag warme koffie op weg naar mijn werk en hoewel wegwerpbekers slechts 2 tot 4 € per maand kosten, gaf ik elke maand minstens 60-80 € uit aan koffie. Dat is niet alleen veel geld, maar ook veel afval. 

Raad eens hoeveel koffiekopjes elk jaar naar stortplaatsen gaan? Het antwoord is ... de meeste. Plastic en kartonnen bekers zijn immers ontworpen om wegwerpbaar te zijn. 

Deze producten zijn eenvoudig te vervangen door iets duurzamer en budgetvriendelijker. De FLASKE roestvrijstalen koffiemok is herbruikbaar en gemakkelijk te wassen. U kunt extra besparen door thuis koffie te zetten of door het milieu te helpen door uw FLASKE koffiemok mee te nemen naar een coffeeshop in plaats van een afhaalbeker te halen. Het drinken van een thermoskan koffiemok is veel nicer dan hoe dan ook uit een wegwerpbeker te drinken. Bovendien geven sommige koffieketens zelfs kortingen aan klanten die hun eigen kopje meebrengen.

Bovendien, als je op mij lijkt, zet je thuis koffie, begin je iets te doen, verlies je de tijd uit het oog en gooi je uiteindelijk een stone-Koude koffie. Dus kocht ik een thermoskoffiekopje om ook in huis te gebruiken. Ik weet niet hoeveel geld en water Ik verspilde altijd aan ongedronken koffie. 

Lees ook: 7 redenen om een ​​herbruikbare koffiemok te kopen

Boodschappentassen

Naar schatting worden er wereldwijd 4 biljoen plastic zakken gebruikt. Terwijl veel mensen deze een keer of twee hergebruikenice, belanden ze nog steeds in de prullenbak. Draag niet bij aan deze verkwistende cirkel. 

Pak in plaats daarvan een paar herbruikbare productzakken. Ze zijn ideaal om je boodschappen mee naar huis te nemen en je hebt geen plastic tassen meer nodig. U kunt cellofaan vervangen door herbruikbaar sandwelke tassen ook voor een zero-waste lunchpakket. Hoewel de boodschappentassen me niet veel geld besparen, helpen ze mijn ecologische voetafdruk te minimaliseren.

Een duurzaam leven leiden is niet zo moeilijk als mensen denken. Het vereist gewoon een paar veranderingen en de vastberadenheid om vast te houden aan die veranderingen. Ik kan nu ongeveer 120-200 € per maand besparen ... een kleine besparing die in de loop van het jaar oploopt. En het ging allemaal om dingen die ik elke week kocht en weggooide.

Deze duurzame veranderingen zullen u ook geld besparen. 
Het is een win-winsituatie voor jou en de planeet! Stop plastic

Als je een herbruikbare waterfles vult, hoef je geen plastic flesje te kopen. Scheelt afval én geld.

Creëer bewustzijn

Met een duurzaam relatiegeschenk zet je mensen aan het denken. Zo kan het niet langer.

Red de oceanen

Geef je relaties een makkelijke manier om de oceaan te beschermen. Alle beetjes helpen.