Meteen naar de inhoud

De perfecte zomerset: wees dit seizoen duurzamer

Iced koffie in het park, wijn op het strand, een verse pot aardbeien halverwege een wandeling, of ice-verkoudheid water op weg naar het werk heeft iedereen zo zijn manier om het zomerseizoen door te brengen. Maar meer tijd buiten doorbrengen betekent vaak meer wegwerpverpakkingen gebruiken. Het is gemakkelijk om in verkwistende gewoonten te vervallen terwijl u van de zomer geniet sun.

Lees ook: 10 Coolest FLASKE herbruikbaar Water Flessen om online te kopen

Denk eens aan de hoeveelheid plastic afval in uw picknickdoos? Plastic bestek voor eenmalig gebruik, wegwerpbekers, plastic drinkflessen en sanddie in huishoudfolie gewikkeld zijn ...

Het minimaliseren van plastic afval is in het zomerseizoen net zo belangrijk als in de winter. Wegwerpflessen en wegwerpkoffiebekers lossen niet op bij je winterblues. Gelukkig kunt u uw plastic voor eenmalig gebruik ruilen voor goedkope en praktische zero-waste alternatieven. 

Lees ook: Waar kan ik een herbruikbaar hervullen Water Fles?

Zorg er deze zomer voor dat je voorbereid bent met een zomerse set duurzame eet- en drinkbakjes. In plaats van wegwerpbare plastic bakjes te gebruiken, investeer je in een paar duurzame bekers, potten en flessen. Op die manier kunt u het beste uit de zomer halen zonder het milieu te schaden. 

Hier zijn een paar ideeën om u op weg te helpen ...

5 must-have items voor de perfecte zomerset

Dubbelwandig Water Fles

Het eerste essentiële item is een herbruikbaar en geïsoleerde water waterfles die uw favoriete dranken warm of koud houdt. Volgens de Ocean Conservancy, werden meer dan 1.7 miljoen plastic flessen ingezameld in de 2019 Kustopruiming​ En er drijven nog veel meer tonnen plastic flessen in de offshore ocean vuilnisplekken. Koop een duurzaam water fles en u minimaliseert onmiddellijk uw plastic afval. U zult ook geld besparen op de lange termijn als steun The Ocean Opruimen.

Lees ook: Waarom je een FLASKE-beker nodig hebt voor je zomercocktails: probeer deze recepten

Ik beveel het aan FLASKE water waterfles​ Het wordt geleverd in vier maten en meerdere kleuren, stijlvol genoeg voor de office en praktisch genoeg voor al uw zomeractiviteiten. De kleinste van de vier maten, 260 ml, is daar ideaal voor iced koffie en vruchtenthee of warme dranken. U kunt ervoor kiezen om uw drankjes thuis te maken of om af te halen zonder de wegwerpbeker. Je gewone coffeeshop geeft misschien zelfs korting voor het meenemen van je eigen fles.

Ik heb altijd mijn Flaske 500 ml water waterfles in mijn tas. Het is het handigste formaat voor woon-werkverkeer en tijdens het sporten. Het dragen van een water fles zal u eraan herinneren om gehydrateerd te blijven en drink genoeg water​ Bovendien kunt u uw water fles van publiek water fonteinen of een uitice water koeler.  

Lees ook: 5 manieren om uw merk te promoten met op maat gemaakte producten Water Waterflessen

De grootste FLASKE water fles is het beste voor lange wandelingen of reizen. Het is een beetje groot om in je tas te stoppen, maar precies goed voor een kleine rugzak. Bovendien is deze herbruikbare thermosfles met 750 ml precies zo groot als een fles wijn. Voeg dit toe aan je afvalloze picknickmand en je drinkt nooit meer warme wijn.

Bestek van bamboe of roestvrij staal

Vorken, messen en lepels waren het vierde meest verzamelde item in de Coastal Cleanup. Meer dan 1.9 miljoen van deze gebruiksvoorwerpen werden de laatste tijd op stranden over de hele wereld gevonden Ocean Conservancy internationale schoonmaak. 

Plastic bestek is voor eenmalig gebruik en vreselijk om van te eten. Herbruikbare besteksets, gemaakt van roestvrij staal of bamboe, zijn lichtgewicht, gemakkelijk schoon te maken en compact genoeg om in een picknickmand of rugzak te glijden. Reis zero-waste deze zomer met een set milieuvriendelijke bestek.  

Geïsoleerde bekers

Een andere stijlvolle toevoeging aan je zero-waste zomerset is een geïsoleerde roestvrijstalen beker. Zoals de FLASKE water fles, FLASKE bekers zijn sterk, zien er goed uit en zijn thermisch geïsoleerd. Een beker van 500 ml kan je zelfgemaakte aardbeiensmoothie bewaren ice-koud tot 12 uur. Het is comfortabeler dan drinken uit een plastic wegwerpbeker en duurzamer dan papieren bekers voor eenmalig gebruik. U kunt koppelen bekers met roestvrijstalen rietjes om ze ook kindvriendelijk te maken.

Doek of bijenwas voedselverpakkingen

Vershoudfolie is het meest voor de hand liggend sandwelke verpakking maar standaard huishoudfolie niet biologisch afbreekbaar is. Het laat voedsel ook zweten. Katoenen doek of bijenwas zijn duurzamere materialen voor het inpakken van voedsel. Deze zijn herbruikbaar, wasbaar en laten voedsel niet zweten.

Lees ook: De beste roestvrijstalen beker

Herbruikbare voedselcontainers

Voedselverpakkingen zijn lastig te recyclen. Recyclebare en niet-recyclebare kunststoffen moeten worden gescheiden en gewassen, overtollig vet kan papier of karton niet-recyclebaar maken en u moet controleren welke materialen worden geaccepteerd door uw plaatselijke recyclinginzameling. Verkeerd recyclen kan de hele batch besmetten en meer afval veroorzaken. 

Het kopen van voedsel dat verpakt is in 100% recyclebare, biologisch afbreekbare of composteerbare verpakkingen is een groenere optie. Maar een eenvoudigere en goedkopere oplossing is om uw picknick in een herbruikbare voedselfles of luchtdichte container te verpakken. 

Lees ook: Vier fruitig Iced Theerecepten om uw zomer een vliegende start te geven

Ik gebruik mijn FLASKE roestvrijstalen voedselpot in alle seizoenen maar vooral in de zomer. Het is sterk genoeg om mijn weekendwandeltochten mee te maken en het perfecte formaat om mijn lunch mee naar het werk te nemen. In plaats van tussendoor te etenice kantine, ik vul mijn voedselpot met eigengemaakt voedsel en mijn lunchpauze in de frisse lucht doorbrengen zonder plastic afval te creëren. Het is ook lekvrij, dus ik ben nooit bang dat mijn lunch in mijn tas of wandelrugzak zal ontsnappen.

U kunt uw huis groen maken en uitice ruimte door deze te gebruiken 30 toptips voor zero-waste

Stop plastic

Als je een herbruikbare waterfles vult, hoef je geen plastic flesje te kopen. Scheelt afval én geld.

Creëer bewustzijn

Met een duurzaam relatiegeschenk zet je mensen aan het denken. Zo kan het niet langer.

Red de oceanen

Geef je relaties een makkelijke manier om de oceaan te beschermen. Alle beetjes helpen.