750ML FLESSEN WEER ONLINE | BESTEL VOOR 15u, ONTVANG MORGEN | +1600 5 STERREN REVIEWS

TAAL:  

Lader
Je bestelling

Je hebt niets in je winkelmand.


Probeer dit veganistische winterrecept: zoete aardappel Vegan Shepherd's Pie


Ben je op zoek naar nieuwe veganistische winterrecepten om tijdens de feestdagen uit te proberen? Of ga je in januari de Veganuary-belofte doen?

Hoe dan ook, je zult zeker genieten van deze veganistische versie van een Britse klassieker; een vullende veganistische herderspastei met een romige topping van zoete aardappelen. Dit gezonde veganistische winterrecept duurt minder dan een uur om te bereiden en te koken. Het is ook glutenvrij. Bovendien moeten alle ingrediënten beschikbaar zijn op uw lokale markt. 

Blijf lezen om te leren hoe je dit veganistische winterrecept kunt maken. 

Lees ook: 8 veganistische drankjes om je deze winter warm te houden

Ingrediënten 

Voor de topping:

  • 500 gram zoete aardappel (ongeveer 2-3 grote zoete aardappelen)
  • 2-3 eetlepels plantaardige boter (of olijfolie)
  • Zout en peper naar smaak)
  • Veganistische kaas (optioneel)
  • Peterselie (optioneel)

Voor de vulling:

  • 1 ui
  • 2-4 teentjes knoflook (naar smaak)
  • 300 gram gemengde en gehakte groenten (thuis bereid of in de winkel gekocht)
    • Ik gebruikte selderij, wortel, erwten en maïs
  • 200 gram groene of bruine linzen (ongekookt)
  • 1 liter groentebouillon (zelfgemaakt of uit een bouillonblokje)
  • 2 eetlepels tomaat puree
  • 2-3 theelepels verse tijm
  • 100 ml rode wijn (optioneel) 

Lees ook: Een veganistisch zomerrecept om je thermoslunchdoos mee te vullen

 

Hoe te maken 

Voor het bijvullen

  1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in kleinere stukjes, zodat ze sneller gaar worden. Bedek de aardappelen in een pan water, breng aan de kook en laat sudderen op laag tot middelhoog vuur tot zeer zacht. Controleer door ze met een vork te porren. 
  2. Eenmaal gaar, haal de pan van het vuur, giet de aardappelen af ​​en doe ze terug in de pan (zonder warmte) of doe ze in een grote kom. Pureer de aardappelen terwijl ze nog heet zijn en smelt de plantaardige boter (of meng de olijfolie) erdoor. 
  3. Voeg zout en peper naar smaak toe, meng en zet apart. 

Lees ook: 5 etenswaren voor in een thermische lunchdoos

Voedselcontainers

Voor de vulling

  1. Dice en kook de uien in olijfolie op middelhoog vuur tot ze glazig worden. Voeg de knoflook toe (diced) en kook nog een paar minuten. Ze moeten een beetje bruin worden. 
  2. Voeg de linzen toe en roer. Op dit punt voegt u de wijn toe (indien gebruikt) en laat u deze sudderen totdat het meeste van de vloeistof is verdwenen. 
  3. Roer de rest van de groenten *, tomaat erdoor puree en tijm. Meng en giet de groentebouillon erover. Dek af met een deksel en laat sudderen tot de linzen gaar zijn en het vocht grotendeels verdwenen is. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten op laag tot middelhoog vuur. 

* Als u ervoor kiest om bevroren of voorgekookte groenten te gebruiken, voeg deze dan toe tijdens de laatste 10 minuten koken. 

Combineer de topping en vulling

  1. Doe de vulling in een ovenschaal. Gebruik een ondiepe schaal als u de voorkeur geeft aan een dunnere herderspastei of een diepe schaal voor een dikkere. 
  2. Verdeel de puree van zoete aardappel over de linzenvulling en zorg ervoor dat deze gelijkmatig over de linzen valt. 
  3. (Optionele stap) Steek een vork over de bovenkant van Shepherd's pie in rechte of swirly lijnen voor decoratie en bestrooi met geraspte veganistische kaas en zwarte peper. 
  4. Zet het in een voorverwarmde oven en laat 15-20 minuten koken. Garneer met verse peterselie en serveer met seizoensgroenten en een romige veganistische jus of naast geroosterd brood. 

Lees ook: Probeer dit heerlijke recept voor veganistische boeddha-kom

geïsoleerde lunchbox

Bewaar de restjes 

We haten het om goed voedsel verloren te zien gaan en hopelijk doe jij dat ook. Dit gerecht is zo lekker dat je waarschijnlijk geen restjes meer hebt, maar voor het geval je dat toch doet, kun je het veilig in de koelkast bewaren en binnen 3-5 dagen consumeren. 

Dit veganistische recept maak ik graag thuis Sundagavonden, bewaar het in de koelkast en neem de restjes mee naar het werk in een geïsoleerde lunchbox​ Zo kan ik elke dag van de week genieten van een warme en gezonde veganistische maaltijd. Je kunt ook een paar veganistische herderspastei tegelijk koken en ze maximaal een maand in de vriezer bewaren. 

Probeer dit gezonde veganistische winterrecept thuis

Pas dit vegan winterrecept aan naar jouw smaak. Als je geen fan bent van zoete aardappel, dan kun je ditzelfde gerecht ook maken met gewone aardappel

of een 50/50 mix van gewone en zoete aardappel. Als alternatief kunt u de topping maken met pompoenpuree of flespompoen, afhankelijk van het seizoen bij uw plaatselijke groenteman of boerenmarkt. Evenzo kunt u de groenten die u gebruikt door elkaar halen; sperziebonen, pastinaak en champignons werken ook goed in dit veganistische winterse recept. 

Kies je ingrediënten en geniet van dit gezonde veganistische recept thuis of onderweg in een FLASKE collectie.